PETER  vd Fine Art ~ Olieverf schilderijen
WOUDE HOME PORTFOLIO PROJECTEN CURSUS LEZINGEN BIOGRAFIE CONTACT
 
  Biografie 1    2    3    VOLGENDE
   
 
  Prelude  
     
  Geboren in 1957 en opgegroeid in Leiden werd Peter al op jonge leeftijd gefascineerd door tekenen en schilderen. Zijn grootvader tekende, en op een of andere manier werd die passie aan hem doorgegeven.

Hij bezocht de Pedagogische Academie in Den Haag en studeerde Sociale Wetenschappen aan de universiteiten van Leiden en Groningen en - als een bij-studie - IT, in welke tijd hij zijn teken- en schildertalenten grotendeels verwaarloosde.

Hij werkt nu als IT-architect en consultant en is, naast zijn werk, geïnteresseerd in filosofie, architectuur, kunst en muziek. Woont in Twello waar hij, in zijn vrije tijd, tot voor kort IT-boeken schreef en laatstelijk opnieuw is begonnen met tekenen en schilderen, "alleen om te zien of de vaardigheid er nog is".

Wat zijn afbeeldingen zo aantrekkelijk maakt is de passie en persoonlijkheid erin. "Het doek is voor mij een manier om de poezie van het leven te schrijven," zei hij eens, "hoewel ik nog wel steeds aan het experimenteren ben om te kijken hoe ver ik mijn talenten kan oprekken".


GA NAAR HET VOLGENDE HOOFDSTUK >