Mijn boeken  
 
 
     
 

CFWebforge boeken.

Een paar van de door mij geschreven boeken.

   
 Handboek Microsoft SharePoint 2010
 In de tijd van Web 2.0 integreren desktop- en internettoepassingen meer en meer. De grens tussen wat eens zo duidelijk ‘lokaal geïnstalleerd’ was en wat ‘via internet loopt’ zal voor gebruikers steeds diffuser worden. Portal services zoals Microsoft SharePoint spelen daarbij een bepalende rol en beïnvloeden in sterke mate de manier waarop werknemers binnen organisaties samenwerken. Systemen verbinden personen, documenten en acties door alle toepassingen heen. De content levert de context waarbinnen – over individuele applicaties heen – constructief samengewerkt kan worden.

Samenwerking, collaboratie, beschikbaar maken en delen van informatie via het web is precies wat Microsoft met SharePoint 2010 wil. En omdat SharePoint samenwerkt met veelgebruikte programma’s als Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, InfoPath, Project, Publisher, Visio en Groove, vormt SharePoint 2010 de de-factospil in de nieuwe Office 2010 Suite.

In Handboek SharePoint 2010 maakt u kennis met deze nieuwe mogelijkheden van SharePoint 2010.

 
   
 Handboek Microsoft SharePoint 2007
 In 'Handboek SharePoint 2007' wordt Windows SharePoint Services 3.0 en Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS) besproken. Een handboek primair geschreven met als doel om gebruikers een helpende hand te bieden "waar" ze "wat" kunnen vinden, zodra ze met SharePoint (moeten) gaan werken.

Naast theorie is er in het boek ook een duidelijke plaats voor praktijk. Want alleen door 'te doen' leer je... Daartoe is in een bonus-gedeelte een hands-on beschrijving gegeven over de installatie van een Microsoft SharePoint Portal.

 
     
 Leer jezelf PROFESSIONEEL... Macromedia Coldfusion MX
 

Begonnen als vraag op een donderdag namiddag (bij het verlaten van het werkpand, dus eigenlijk al op weg naar huis):
"R., waarom schrijven we geen boek?".
" 's Goed. Waarover?"
- - -
"ColdFusion... Zijn we toch al mee bezig."
"Maar wacht, is daar al niks over in het Nederlands?"
Niet dus.

Zo (ongeveer) ontstond TOEN "Hands On... ColdFusion" (werktitel) en ligt NU, 1 jaar later, "Leer jezelf Professioneel...Macromedia ColdFusion MX" in de boekhandel.

In 'Leer jezelf Pro... CF MX' laten wij u kennis maken met ColdFusion MX, nemen wij u mee bij de installatie van de applicatieserver en leert u op een toegankelijke manier de principes van deze webprogrammeertaal.

 
     
 Handboek Delphi/Kylix
 

'Hands on... Delphi 7 / Kylix 3' WAS de werktitel van een tweede te schrijven ICT boek.
Inmiddels omgedoopt tot 'Handboek Delphi/Kylix' wordt in dit project Delphi 7, de Linuxversie van Delphi: Kylix 3 en Delphi 2005/2006 for .Net geïntegreerd aangeboden. Zodat lezers van het boek vanuit één ontwikkelomgeving en één ontwikkeltaal applicaties kunnen ontwikkelen voor zowel Microsoft Windows als Linux platforms.

De opzet van het boek is gericht op visueel programmeren en behandelt niet alleen het bouwen van de 'standaard' desktop applicaties, maar richt zich ook op netwerk en Internet-applicaties. Qua boekpagina's zal het méér gaan omvatten dan 'Leer jezelf PRO... CF MX'.